13 Haziran 2009 Cumartesi

KESILEN INEGIN ETINDE ARAPCA YAZI CIKTI

Sivas: Kesilen İneğin Etinde Arapça Yazı Çıktı Sivas'ta, Kasapta Satılmak İçin Özel Bir Et Kombinasında Kesilen İneğin Et Parçalarının İçindeki Arapça Harflerle Allah ve Lailahe İllallah Yazısı Görenleri Hayrete Düşürdü.


Sivas'ta, kasapta satılmak için özel bir et kombinasında kesilen ineğin et parçalarının içindeki Arapça harflerle Allah ve Lailahe İllallah yazısı görenleri hayrete düşürdü.
Edinilen bilgiye göre, Sivas'ta 5 yıldır kasaplık yapan Ahmet Araç, dükkanında satmak için kendi çiftliğinde beslediği bir ineği özel et kombinasına götürerek kestirdi. Dükkanına getirdiği eti parçalara ayırırken, novar denilen ve lop etin çıktığı bölgeyi kestiği sırada gözlerine inanamayan Araç, kesilen et parçasının birinde Arapça harflerle Allah ve Lailahe İllallah yazısını gördü
Yazıyı din görevlileri ve Arapça bilenlere göstererek doğrulatan Araç, "Etleri kesmeye getirdiğimde yazıyı gördüm ve çok şaşırdım. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Bu bir ibret verici olaydır" dedi.
Yazıyı duyanların işyerine akın ederek görmek istediğini söyleyen araç, "Etleri özel olarak sergiliyorum. Eşime, dostuma, müşterilerime ve duyan herkese gururla gösteriyorum" diye konuştu.

Kesimi yapan özel et kombinası sahibi Abdi Hastaoğlu ise 20 yıldır kesim işi yaptığını ve ilk kez böyle bir şeyle karşılaşmanın şaşırtıcı olduğunu kaydederek, "Gıda mühendislerimizle görüşüp, bu eti saklama yolunu arayacağız. İnsanlara bu ibret olacaktır" şeklinde konuştu.
Öte yandan, Arapça yazıların bulunduğu eti görmek isteyen vatandaşlar, kasap dükkanına gelerek eti cep telefonu kameralarıyla görüntülüyor.
[attachmentid=3931]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder